AlltOmPizza

Snabblänkar

  • Allt Om Pizza
  • Alla recept och tips
  • Kontakt

Alla recept

  • AlltOmPizzas tipsar (10 timmar)
  • Pizza 250 grader (10 timmar)
  • Napolitansk Pizza (24 timmar)
  • Pizzeria-Pizza (24 timmar)
  • Svensk Pizza (24 timmar)
  • Frank Pinello (1-48 timmar)
  • Snabb-Pizza (60 minuter)
  • MatGeek (45 minuter)
  • Calzone (10 timmar)
  • Durum-Pizza (60 minuter)
  • Vitos Recept (8 timmar)
  • AVPN (8 timmar)
  • Landgång (24 timmar)
  • K.I.S.S recept (24 timmar)

Tips och råd

  • Mjöl – Viktig information
  • Omvandlingstabell
  • Mäta upp jäst
  • Vad ska jag ha på min Pizza?

Sås och sallad

  • Pizzasallad

Om AlltOmPizza.se

Den här sidan är skapad för att det inte finns en enda riktigt bra sida om pizza på svenska på nätet. Det finns mängder av recept på pizzadegar om man googlar men nästan alla dessa recept är ganska dåliga, framtvingade och tar inte fram det vackra i pizzan.

Det är mer eller mindre recept på vanligt bröd som man gör platt och lägger tomatsås och andra tillbehör på.

Målet och tanken med den här sidan är att gå in på djupet och verkligen lära alla som är intresserade att göra riktig högkvalitativ och riktigt riktigt god pizza. Allt hemma i sitt eget kök till bråkdel av priset jämfört med att gå ut och köpa en pizza som varken är lika god eller näringsrik.

Sök recept

Powered by
Foodies WordPress Theme

Pizza på 60 minuter

Det här är ett perfet recept om man bestämmer sig för att äta pizza samma dag och inte har tid att göra en deg som ska jäsa i 24 timmar. Det tar bara drygt en timme från att man börjar göra degen till pizzan är redo att skickas in i ugnen. Ett snabbt gott och enkelt recept.

Teknisk data

  • 62 % vätskemängd
  • Total tid: 1 timme
  • Aktiv tid: 20 minuter
  • Räcker till 2-3 pizzor
  • Maxtemperatur i ugnen

Förberedelser

Se till att ha alla ingredienser och värm upp vatten till 35-37 grader.

Recept

Receptet står i vikt. Har man inte tillgång till en våg kan man omvandla vikt till mängd. Klicka här för att få en tabell som berättar hur mycket en deciliter av respektive ingrediens väger.

Ingredienser Mängd Bagarens Procent
Vatten 300 gram 62,5 %
Salt 10 gram 2 %
Färsk jäst 50 gram 10 %
Vetemjöl special 300 gram 62,5 %
Durumvete 180 gram 37 %

 Baka pizzadegen

Steg 1 – Blanda ingredienserna: Blanda saltet och vetemjölet. Lös upp jästen i det 35-37 gradiga vattnet. Tillsätt därefter vetemjöl- och saltblandningen.

Steg 2 – knådningen: Knåda degen till den är slät och elastisk. Det bör ta 5-10 minuter.

Steg 3 – Jäsning: Låt degen jäsa under en fuktig duk i ca 40 minuter.

Steg 4 – Gör pizzan: Dela upp degen i 2-3 lika stora delar. Kavla ut och garnera pizzan.Stoppa in högt upp i ugnen på maxvärme.

Klicka här för tips och råd på ingredienser på pizzan.

5 thoughts on “Pizza på 60 minuter”

  1. rzl skriver:
    25 december, 2018 kl. 16:16

    Hej! I receptet står det inget om olja, men i instruktionerna står det att man ska tillsätta olja. Hur mycket olja ska det vara? 🙂

    Logga in för att svara
    1. Pizzaiolo skriver:
      23 januari, 2019 kl. 16:32

      Hej!
      Det var ett slarvfel från min sida. Jag har editerat sidan så att oljan är borta ur instruktionerna. Om man vill tillsätta olja så brukar jag rekommendera att ha ungefär 1 % i förhållande till mjölmängden. Så i det här fallet ungefär 5 gram olja.

      Egentligen behöver man inte olja i pizzadegen men det kan vara kul att inkludera det eftersom det dels ger lite smak men sen hjälper också oljan i degen till att ge en finare gyllenbrun kant på pizzan.

      Logga in för att svara
  2. Robin skriver:
    27 mars, 2020 kl. 14:42

    Hej, jag förstår inte hur vätskemängden kan bli 62% när det är 540g torra ingredienser men bara 300g vatten?

    Logga in för att svara
    1. Pizzaiolo skriver:
      3 april, 2020 kl. 10:05

      Hej! Jag förstår att det blir förvirrande, det är jag som har slarvat lite. Jag har inte haft haft med saltet och jästen. När man räknar ut bagarens procent så räknar man övriga ingredienser i förhållande till mjölet. Då blir vattenmängden 62,5 %. Det är den jag har avrundat och använt mig av där det står vätskemängd. Inkluderar man saltet i uträkningen blir vätskemängden istället 61.2 % och om man räknar med jästen blir det 55.5 % vätskemängd. Huruvida jästen ska vara med i uträkningen vet jag faktiskt inte. Min uppfattning är att en deg med 540 gram mjöl och 300 gram vatten känns torrare än en deg med 490 gram mjöl, 50 gram jäst och 300 gram vatten. Därför är inte jästen med i uträkningen. Kanske jäst inte binder vatten på samma sätt som mjöl och därför inte påverkar degen på samma sätt. Jag har tyvärr inget bra svar på det. Receptet är i alla fall uppdaterat så att det står med bagarens procent så blir det förhoppningsvis lite tydligare med hur det ska vara. 🙂

      Logga in för att svara
  3. Mattias skriver:
    20 september, 2020 kl. 11:19

    Tusen tack för alla grymma recept.

    Alla de jag hittills har testat har blivit succé.

    Logga in för att svara

Kommentera Avbryt svar

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.