Go Back
AI-genererad bild på en pizza med durumvete

Pizza med durumvete

Det här är ett perfet recept om man bestämmer sig för att äta pizza samma dag och inte har tid att göra en deg som ska jäsa i 24 timmar. Det tar bara drygt en timme från att man börjar göra degen till pizzan är redo att skickas in i ugnen. Ett snabbt gott och enkelt recept.
Course: Main Course
Cuisine: Italian

Ingredients
  

  • 300 gram Vatten
  • 10 gram Salt
  • 50 gram Färsk jäst
  • 300 gram Vetemjöl special
  • 180 gram Durumvete

Method
 

  1. Blanda ingredienserna - Blanda salt och vetemjöl. Lös upp jästen i vattnet (ca 35-37 grader varmt) Tillsätt därefter mjöl och saltblandningen
    300 gram Vatten, 50 gram Färsk jäst, 300 gram Vetemjöl special, 180 gram Durumvete, 10 gram Salt
  2. Knåda - Knåda tills degen är slät och elastisk. Det bör ta ca 5-10 minuter
  3. Jäsning - Låt degen jäsa under en fuktig duk i ca 40 minuter
  4. Gör pizzan - Dela upp degen i 2-3 lika stora delar, kavla ut och garnera pizzan. Sätt den högst upp i ugnen på maxvärme

Notes

Receptet står i vikt. Har man inte tillgång till en våg kan man omvandla vikt till mängd. Klicka här för att få en tabell som berättar hur mycket en deciliter av respektive ingrediens väger.