Allt om pizza

Alla recept

  • AlltOmPizza tipsar (10 timmar)
  • Pizza 250 grader (10 timmar)
  • Napolitansk Pizza (24 timmar)
  • Pizzeria-Pizza (24 timmar)
  • Svensk Pizza (24 timmar)
  • Frank Pinello (1-48 timmar)
  • Snabb-Pizza (60 minuter)
  • MatGeek (45 minuter)
  • Calzone (10 timmar)
  • Durum-Pizza (60 minuter)
  • Vitos Recept (8 timmar)
  • AVPN (8 timmar)
  • Landgång (24 timmar)
  • K.I.S.S recept (24 timmar)

Tips och råd

  • Köp Pizzaugn
  • Köp Pizzatillbehör
  • Mjöl – Viktig information
  • Omvandlingstabell
  • Mäta upp jäst
  • Pizza topping – Vad ska jag ha på min Pizza?
  • Laga pizza i hemmaugn

Sås och sallad

  • Pizzasallad

Om AlltOmPizza.se

Den här sidan är skapad för att det inte finns en enda riktigt bra sida om pizza på svenska på nätet. Det finns mängder av recept på pizzadegar om man googlar men nästan alla dessa recept är ganska dåliga, framtvingade och tar inte fram det vackra i pizzan.

Det är mer eller mindre recept på vanligt bröd som man gör platt och lägger tomatsås och andra tillbehör på.

Målet och tanken med den här sidan är att gå in på djupet och verkligen lära alla som är intresserade att göra riktig högkvalitativ och riktigt riktigt god pizza. Allt hemma i sitt eget kök till bråkdel av priset jämfört med att gå ut och köpa en pizza som varken är lika god eller näringsrik.

Pizza med durumvete på 60 minuter

Med det här receptet är din pizza med durumvete redo att gräddas på 60 minuter.

Teknisk data

  • 62 % vätskemängd
  • Total tid: 1 timme
  • Aktiv tid: 20 minuter
  • Räcker till 2-3 pizzor
  • Maxtemperatur i ugnen

Recept

IngredienserMängdBagarens procent
Vatten300 gram62,5 %
Salt10 gram2 %
Färsk jäst50 gram10,5 %
Vetemjöl special300 gram62,5 %
Durumvete180 gram37,5

Gör degen

Se till att ha alla ingredienser och värm upp vatten till 35-37 grader.

  1. Blanda ingredienserna – Blanda salt, vetemjöl och durumvetet. Lös upp jästen i vattnet och tillsätt därefter mjöl- och saltblandningen.
  2. Knåda – Knåda tills degen är slät och elastisk, ca 5-10 minuter.
  3. Gör pizzan – Dela upp degen i 2-3 lika stora delar, kavla ut och garnera pizzan. Sätt den högst upp i ugnen på maxvärme.

Receptet står i vikt. Har man inte tillgång till en våg kan man omvandla vikt till mängd. Klicka här för att få en tabell som berättar hur mycket en deciliter av respektive ingrediens väger.

 Klicka här för tips och råd på ingredienser på pizzan.

5 thoughts on “Pizza med durumvete på 60 minuter”

  1. rzl says:
    December 25, 2018 at 16:16

    Hej! I receptet står det inget om olja, men i instruktionerna står det att man ska tillsätta olja. Hur mycket olja ska det vara? 🙂

    1. Pizzaiolo says:
      January 23, 2019 at 16:32

      Hej!
      Det var ett slarvfel från min sida. Jag har editerat sidan så att oljan är borta ur instruktionerna. Om man vill tillsätta olja så brukar jag rekommendera att ha ungefär 1 % i förhållande till mjölmängden. Så i det här fallet ungefär 5 gram olja.

      Egentligen behöver man inte olja i pizzadegen men det kan vara kul att inkludera det eftersom det dels ger lite smak men sen hjälper också oljan i degen till att ge en finare gyllenbrun kant på pizzan.

  2. Robin says:
    March 27, 2020 at 14:42

    Hej, jag förstår inte hur vätskemängden kan bli 62% när det är 540g torra ingredienser men bara 300g vatten?

    1. Pizzaiolo says:
      April 3, 2020 at 10:05

      Hej! Jag förstår att det blir förvirrande, det är jag som har slarvat lite. Jag har inte haft haft med saltet och jästen. När man räknar ut bagarens procent så räknar man övriga ingredienser i förhållande till mjölet. Då blir vattenmängden 62,5 %. Det är den jag har avrundat och använt mig av där det står vätskemängd. Inkluderar man saltet i uträkningen blir vätskemängden istället 61.2 % och om man räknar med jästen blir det 55.5 % vätskemängd. Huruvida jästen ska vara med i uträkningen vet jag faktiskt inte. Min uppfattning är att en deg med 540 gram mjöl och 300 gram vatten känns torrare än en deg med 490 gram mjöl, 50 gram jäst och 300 gram vatten. Därför är inte jästen med i uträkningen. Kanske jäst inte binder vatten på samma sätt som mjöl och därför inte påverkar degen på samma sätt. Jag har tyvärr inget bra svar på det. Receptet är i alla fall uppdaterat så att det står med bagarens procent så blir det förhoppningsvis lite tydligare med hur det ska vara. 🙂

  3. Mattias says:
    September 20, 2020 at 11:19

    Tusen tack för alla grymma recept.

    Alla de jag hittills har testat har blivit succé.

Comments are closed.