Allt om pizza

Alla recept

  • AlltOmPizza tipsar (10 timmar)
  • Pizza 250 grader (10 timmar)
  • Napolitansk Pizza (24 timmar)
  • Pizzeria-Pizza (24 timmar)
  • Svensk Pizza (24 timmar)
  • Frank Pinello (1-48 timmar)
  • Snabb-Pizza (60 minuter)
  • MatGeek (45 minuter)
  • Calzone (10 timmar)
  • Durum-Pizza (60 minuter)
  • Vitos Recept (8 timmar)
  • AVPN (8 timmar)
  • Landgång (24 timmar)
  • K.I.S.S recept (24 timmar)

Tips och råd

  • Pizzaugn
  • Mjöl – Viktig information
  • Omvandlingstabell
  • Mäta upp jäst
  • Vad ska jag ha på min Pizza?
  • Laga pizza i hemmaugn

Sås och sallad

  • Pizzasallad

Om AlltOmPizza.se

Den här sidan är skapad för att det inte finns en enda riktigt bra sida om pizza på svenska på nätet. Det finns mängder av recept på pizzadegar om man googlar men nästan alla dessa recept är ganska dåliga, framtvingade och tar inte fram det vackra i pizzan.

Det är mer eller mindre recept på vanligt bröd som man gör platt och lägger tomatsås och andra tillbehör på.

Målet och tanken med den här sidan är att gå in på djupet och verkligen lära alla som är intresserade att göra riktig högkvalitativ och riktigt riktigt god pizza. Allt hemma i sitt eget kök till bråkdel av priset jämfört med att gå ut och köpa en pizza som varken är lika god eller näringsrik.

Omvandlingstabell

Omvandla vikt till volym

Nästan alla recept på den här sidan är utskrivna i viktmått. Det är helt enkelt för att jag tycker att det är överlägset lättast att använda, och dessutom så upplever jag att det blir mer exakt vilket gör att resultaten blir jämnare varje gång. Medan med decilitermått så tycker jag att det skiljer mer mellan gångerna eftersom det helt enkelt inte är lika exakt.

Jag har två olika vågar som jag använder när jag väger upp ingredienser. En lite större våg från biltema som kostade typ 150 kronor som klarar att mäta med en exakthet på 1-2 gram. Utöver det har jag en mindre våg som klarar av att mäta på ett hundradels gram som jag använder för att mäta upp jäst. Den vågen beställde jag från Aliexpress och den kostade ca 60 kronor. Det är alltså inga stora summor det handlar om och det gör mycket för resultatet i köket.

Men det är inte alla som har eller vill använda sig av en våg och för att recepten inte ska bli helt oanvändbara av er har jag därför gjort en tabell där som visar hur man enkelt kan omvandla gram till deciliter med de ingredienser som finns i recepten.

Ingrediens Volym Vikt
Vatten 10 deciliter 1000 gram
Salt 1 deciliter 120 gram
Strösocker 1 deciliter 100 gram
Mjöl 1 deciliter 60 gram
Olja 1 deciliter 90 gram

Så om ni vill göra en riktigt god pizzadeg men inte har en våg så använd ovanstående tabell för att enkelt räkna om vikt till volym och använd ett vanligt decilitermått. Det räcker inte alltid att bara ha ett decilitermått eftersom till exempel salt ofta ska komma små mängder och då kan man behöva ett kryddmått, teskedsmått eller ett matskedsmått. Nedan ser ni hur mycket dessa innehåller.

Enhet Förkortning Motsvarar
Kryddmått krm 1 milliliter
Tesked tsk 5 milliliter (5 kryddmått)
Matsked msk 15 milliliter (3 teskedar)
Deciliter dl 100 milliliter (20 teskedar)

Det här bör vara tillräckliga verktyg för att kunna omvandla vikterna i recepten till volym om så skulle behövas. Tycker man att det är krångligt går det oftast att göra en sökning i google och skriva ”600 gram water in deciliter” för att komma till sidor som har måttomvandlare där man inte behöver räkna själv utan man skriver bara in vilken vara och hur mycket man vill omvandla.

×

Log In

Forgot Password?

Not registered yet? Create an Account